Er zijn twee knipperende LED-lampen op een jaloeziekanaal, maar de aandrijving beweegt niet. Wat is de reden hiervoor?

Als er twee knipperende LED-lampen op het jaloezieactuatorkanaal op de gebruikersinterface zijn, betekent dit dat er een veiligheidscommando is geactiveerd: 

  • cyclische bewaking, indien geactiveerd: Blinde Actuator ontvangt geen cyclisch signaal van de windsensor - veiligheidscommando ingesteld actief: wind/blokkering/gedwongen werking 

 

Bij de parametrering zelf is het zeer belangrijk dat bij een geactiveerd windalarm in het kanaal zelf, rekening gehouden wordt met de actuele windalarmen die voor het complete apparaat zelf gelden. Dit betekent dat, als voor de algemene weeralarmen een cyclische bewakingstijd groter dan 0 ingesteld is, maar het windalarmnummer gedeactiveerd is, dit toch gevolgen zal hebben voor de afzonderlijk gekoppelde kanalen in de actuator. 

 

Suggestie voor de inbedrijfstelling: Zet de bewakingstijd op 0 tijdens de inbedrijfstelling of genereer een cyclisch signaal met behulp van een KNX-sensor. Met behulp van de ABB i-bus Tool wordt de toestand van de complete Blind Actuator, en ook van het afzonderlijke kanaal, visueel weergegeven voor diagnostische doeleinden. De functies kunnen individueel getest worden. Klik hier voor meer informatie over de ABB i-bus Tool. 

Heeft dit antwoord u geholpen?

Gerelateerde vragen

Liever direct contact opnemen? Onze medewerkers staan klaar om u te helpen.

Zakelijk

Technical support voor installateurs en groothandel.

Stel uw technische vraag Direct contact opnemen

Particulier

Neem direct telefonisch contact op met Consumenten Support en stel uw technische vraag.

Direct contact opnemen